17/07
Het economische alternatief voor 4 mm2 toepassingen: de snelklemmen van WAGO's 773 serie voor aftakdozen.


Ontwikkeld voor het gebruik in aftakdozen, vertegenwoordigd de nieuwe 773 serie van WAGO de volgende generatie van snelklemmen voor toepassingen met massieve geleiders tot 4 mm2. De 773 serie is ideaal voor het aansluiten van grote verbruikstoestellen, waaronder airconditioning units of doorstroomboilers, in elektrische- en gebouwentoepassingen. De installatie is sterk vereenvoudigd door het compacte design van de connector en het feit dat massieve geleiders vlot kunnen ingestoken worden. Naast snellere, gemakkelijkere en veiligere installaties helpt de economische prijs van de 773 connector om de projectkosten onder controle te houden.

Vergeleken met de tot dusverre beschikbare 3-draads klem van de serie 273 heeft de 4-draads klem van de serie 773 ruim 30% minder ruimte nodig - het aantal aansluitbare geleiders in rekening genomen wordt de benodigde ruimte zelfs gehalveerd.

Om optimaal aan de eisen met betrekking tot het aantal geleiders tegemoet te kunnen komen, wordt het assortiment aan snelklemmen in drie varianten op de markt geïntroduceerd: met een witte geleiderinvoer voor twee geleiders (773-602), een rode geleiderinvoer voor vier geleiders(773-604) en een bruine geleiderinvoer voor zes geleiders (773-606). Massieve geleiders van 1,5 tot 4 mm2 kunnen zo eenvoudig worden aangesloten. Bij een nominale spanning van 400 V bedraagt de toegestane nominale stroom van de klem 32 A. Hierdoor kunnen de maximale doorsnede van de aansluiting van 4 mm2 en de stroombelastbaarheid optimaal worden benut. De behuizing van de serie 773 is transparant zodat de installateur in een oogopslag kan herkennen of alle geleiders tot de aanslag erin gestoken en correct aangesloten zijn. Bovendien beschikken de snelklemmen over testopeningen voor alle gangbare meetpennen